Traditionel Tantra Yoga

Meditation i bevægelse

Tantra yoga er meditation i bevægelse. Yoga som lærer hele kroppen at meditere. Du guides med lukkede øjne gennem asanas (yogastillinger) og pranayama (åndedrætsøvelser) ind i en dyb afslappende og meditativ tilstand. Det er fuldstændig afslapning i en grad, der bringer dig til dit nulpunkt. Et punkt hvor du ikke længere ledes af dine sanser, og som giver dig et glimt af din sande natur.

I modsætning til mange andre yogaformer, hvor der lægges vægt på hvilke muskler der arbejder, og hvor det strækker, fokuserer Traditionel Tantra Yoga, på den del af kroppen der slapper af. Jo mere du slapper af, jo mere tillader du hele dit system at balancere sig – og jo mere stærk og smidig bliver du også. Når du slapper af og giver slip på idéen om at skulle præstere, kan du begynde at udtrykke dig fra dit autentiske ubegrænsede jeg. Også i alle de af dagens timer hvor du ikke er på yogamåtten.

Der findes ikke nogen kvantitative mål i Tantra Yoga. Kun kvalitet betyder noget. Du fornemmer dig vej ind i asanas og skal aldrig tvinge din krop til noget den ikke er klar til. Hvis der er en asana der gør ondt eller føles ubehagelig, så er du altid velkommen til at lægge dig ned på ryggen og slappe af. Og der er ikke nogen “rigtig” eller “forkert” måde at lave yogastillingerne på. Ingen konkurrence. Vi er alle sammen forskellige (også fra dag til dag), og så længe du bare slapper af og følger din intuitive kropsfornemmelse, gør du det helt rigtigt.  Det er en unik praksis, der er tilgængelig for alle uanset niveau af yoga-erfaring.

Mange associerer ordet Tantra med seksualitet, men Tantra Yoga er meget mere end det, og min yoga-undervisning handler ikke om seksualitet.