Min lærer – Bhagavan

Tantraens verden ville ikke have åbnet sig for mig, hvis det ikke var for min fantastiske lærer Bhagavan Shanmukha Anantha Natha. Uden ham ville jeg ikke forstå hverken kærlighed, ærlighed eller sandhed. Jeg ville ikke have værktøjer til at se livets skønhed og lykkelige natur. Jeg skylder ham uendelig stor tak og hengivenhed for tålmodigt at dele sin utrolige omfangsrige viden, sin ærlighed og sin kærlighed med mig og alle andre i Shri Kali Ashram. Også en stor tak til hans kone og livsledsager, Shri Kali Ashram’s hjerte Shri Ma Kristina Baird, for det store arbejde hun hver dag udfører, for at gøre Ashram’en til det vidunderlige sted den er. Tak!

Hvem er Bhagavan?

Acarya Bhagavan Shanmukha Anantha Natha er traditionelt uddannet og initieret Saiva Agama lærer med fyrre års undervisningserfaring.

Fra en meget ung alder lærte Bhagavan den spirituelle videnskab Shaivisme fra sine bedsteforældre, som begge var hengivne udøvere. Især hans bedstefar var dybt involveret i studiet af Shaiva tantra. Som par levede Bhagavan’s bedsteforældre hvert øjeblik af deres liv som højre hånds (Dakshina Marga) tantrikere. De sprang aldrig en dag over i deres tilbedelse af det guddommelige. Hver morgen startede med et besøg i templet. Det er fra dem, at Bhagavan lærte de vediske videnskaber at kende.  Med en sådan bagrund er det naturligvis en meget rig oplevelse at lære tantra fra ham.

Som voksen lærte Bhagavan venstre hånds vejen (Vama Marga) fra en traditionel Saiva Gurumayi fra Nordøst-Indien som var initieret under navnet Shri Ma Chandramathi Shivadasini Sharma. I begyndelsen af tresserne og halvfjerdserne blev Tantra set som trolddom selv af Inderne. Indien havde været koloniseret i over tre hundrede år, og victoriansk engelsk snerperi blev delt i skolerne og helhjertet omfavnet af størstedelen af Inderne. Således levede Shri Ma Gurumayi et afsondret liv og hun underviste ikke i Tantra. Da Bhagavan kom til hende og bad om at lære om Tantra, tøvede hun først og afviste ham, men accepterede efter et par måneder, da hun indså hans alvorlige hensigter. Hun så, at han allerede havde en dybdegående forståelse af videnskaben fra hans bedsteforældre og således kun manglede den venstre eller Vama Marga aspektet. Hun lærte ham de rituelle og seksuelle aspekter af Tantra.

Hun initierede ham som lærer/acarya i Shiva-Shakti traditionen og gav ham titlen Bhagavan. For at få denne titel, må man være uddannet og initieret i Vedaen, og således i de forskellige Agamas. Kort sagt er Bhagavan velbevandret i den traditionelle læsning af Vedaen, som også omfatter vaisnavismen, Krshnaism og buddhisme. Bhagavan taler flydende sanskrit, tamil, hindi og engelsk samt et par andre ikke-indiske sprog. Titlen Bhagavan er synonymt med udtrykket Sarvadarshana acarya: en acarya (lærer) hvis indvielse giver ham forståelse af hele den vediske videnskab.

Ovenstående er et uddrag og oversættelse fra Shri kali Ashram's hjemmeside.