Om

Jeg hedder Mette Maj og det er mig der er drivkraften bag Shri Kali Danmark.

Jeg bor på det gamle husmandssted på den grønne ø Samsø, sammen med ham jeg bedst kan lide, hans to børn og en flok lykkelige fritgående høns, løbeænder og katte.

Min rejse ind i yogaens verden startede, da jeg første gang kom til Shri Kali Ashram for at uddanne mig til yogalærer i 2011. Det var det første stop på, hvad der skulle have været en længere rundrejse i Indien. Men rejsen sluttede lige der i ashram’en, før den overhovedet var startet. Jeg havde fundet noget, som jeg ikke engang vidste, jeg ledte efter! 

Jeg forlængede derfor mit ophold indtil den dag mit visum udløb og er vendt tilbage til ashram'en mange gange siden.

Jeg er uddannet klinisk diætist og personlig træner og har således en baggrund med mange års studier inden for mad, ernæring og anatomi. I bagklogskabens lys forsøgte jeg igennem alle naturvidenskaberne at finde svar om mennesket, kroppen og livet. Men jeg følte altid, at der manglede noget. Den fragmenterede opfattelse af mennesket, som udelukkende ser på enkeltdelene i stedet for helheden, var aldrig rigtigt fyldestgørende for mig. At blive introduceret til det traditionelle og logiske åndelige system, jeg mødte i ashram’en, føltes som at komme hjem. Jeg oplevede, at der blev sat ord på utroligt mange ting, som jeg indtil da kun havde fornemmet ubevidst.

Selv uden nogen tidligere yoga-erfaring stod det klart for mig, at det jeg havde fundet, var et unikt system - en sund og hel livsvidenskab baseret på de underliggende uforanderlige principper for eksistens – som gav alle de svar, som moderne videnskab ikke havde kunne levere. Jeg har aldrig oplevet min lærer Bhagavan uden svar. Når jeg hører ham fortælle, får jeg en fornemmelse af, at jeg kun lige har ridset i overfladen af ​​al den viden der er tilgængelig.    

I ashram'en mødte jeg for første gang den traditionelle tantra yoga. En yogaform uden konkurrence eller fokus på præstation som har udspring i de traditionelle indiske skrifter. Jeg oplevede, at yoga-serien tillod mig at udføre selv avancerede asanas (yogastillinger) meget hurtigere end jeg ville have troet muligt. Men vigtigere – yogaen og den unikke måde den deles i ashram'en lærte mig at stole på og værdsætte min krop og hjalp mig således med at komme mig fysisk og mentalt over flere års kræftbehandling i min barndom og ungdom. 

Da jeg kom til ashram’en havde jeg mange bivirkninger fra kræftbehandlingerne, og de allopatiske læger havde fortalt mig i 20 år, at jeg bare måtte leve med dem. Moderne videnskab kender ingen behandlinger der kan løse disse problemer. Langsomt har jeg set bivirkningerne forsvinde en efter en i den tid jeg har studeret yoga. Det var ikke noget jeg forventede og jeg blev overrasket, da jeg indså, at det skete.

Min oplevelse af livet er så meget rigere nu. Og noget sådan synes jeg, at jeg er nødt til at dele med andre - så nu fordeler jeg min tid mellem at studere og undervise i ashram’en og undervise i Tantra Yoga, Ayurvedic Walking Massage og organiserer workshops i Danmark og retreats til Shri Kali Ashram i Indien.

Hvis du vil vide mere om mit undervisning i Danmark eller Indien eller vil høre mere om mine ophold i Shri Kali Ashram er du velkommen til at kontakte mig.